Resources

Oculus is committed to providing informative guidance to assist with the ever changing Building Regulations. The guidance notes endeavour to give a quick overview of the changes to act as an aide memoire for when the situation arises during the design stages for the need to incorporate the relevant amendments.

 

Guidance notes on recent Building Regulation changes can be downloaded below.

Amendments to Approved Documents - 2013-14

Download PDF

October 2015 Building Regulations Updates

Download PDF

CASE STUDY
Barnwell House

Barnwell House, a new-build open plan office space designed to house Airbus’s UK engineering teams, was recently completed. The project included the design, build and fit-out of a new four-storey office building and energy centre to accommodate 2,350 staff. The building is some 90m square and is open plan, including 4 atria. 

Read More

CASE STUDY
Condé Nast College of Fashion & Design

Feilden Clegg Bradley Studios design has transformed two tired terraced buildings to a light and airy space reflecting the activities of the end user, Condé Nast College of Fashion.  The interior has been opened up creating a space and environment conducive to learning and reflecting the flair and creativity taking place as part of the education process.

Read More

CASE STUDY
Burwalls House

The Burwalls site consists of a substantial historic Grade II listed main house and stable block annex and lies in nearly 5 acres of land adjacent to Brunel’s world famous Clifton Suspension Bridge. The main house is in the Jacobethan style and was constructed in 1872 as a private dwelling by Joseph Leech, a local entrepreneur and owner of the Bristol Times and Mirror.

The site was purchased in 2014 by Kersfield Developments who obtained permission to split the main house into 5 impressive apartments, convert the Stable block in to 2 units and for the construction of 4 new detached dwellings.

The main house has been extended at various points during its history and some of the current works in this sensitive conversion were to remove elements of the more recent additions which are detrimental to the original building.

Read More